Medarbejdere_rådgiver

Ny analyse: Lønpræmier i den finansielle sektor

I analysen beregner vi lønpræmier i den finansielle sektor og undersøger, hvordan lønpræmien har udviklet sig siden finanskrisen. Vi vurderer, at lønpræmien i sektoren de seneste år er i størrelsesordenen 3-9 pct.

Peter Mogensen udtaler på den baggrund: "Der er ingen signallamper, som blinker i banksektoren, når det handler om konkurrence".
July 8, 2021

Analysen er omtalt i Jyllands-Posten d. 8. juli 2021.

 

Resultaterne i analysen kort:

 

  • På baggrund af analysen vurderer vi, at lønpræmien i den finansielle sektor i 2018 er ca. 3-9 pct., hvor 9 pct. formentlig er et overkantsskøn. Lønpræmien kan afspejle, at arbejdsgivere betaler en højere løn for at tiltrække og fastholde de dygtigste og mest produktive medarbejdere.

 

  • Lønpræmien har været stabil siden 2010. Dermed tyder vores resultater på, at den store konsolidering i den finansielle sektor ikke har medført højere lønpræmier til sektorens medarbejdere.

 

  • Vi sammenligner lønpræmien i den finansielle sektor med andre højtlønsbrancher. Lønpræmien i medicinalindustrien er lidt højere end i den finansielle sektor, mens ansatte i rådgivningsbranchen har en negativ lønpræmie.

Ved henvendelse, kontakt os her